Danskerne er vilde med gør det selv byggeprojekter

Vi vil hellere gøre arbejdet selv end at betale os fra det. Hele 79 % af danskerne svarer i ny undersøgelse, at de foretrækker at gøre arbejdet selv ved større istandsættelser. 66 % fortæller, at de gerne køber brugte møbler og sætter dem i stand.

”Danskerne er vilde med spare, hvor de kan. Og så giver det en helt anden form for tilfredsstillelse, når man laver tingene selv,” fortæller kommunikationschef for DBA og eBay Danmark, Simon Karsø.

Danskerne er vilde med gør det selv byggeprojekter

Danskerne er vilde med gør det selv byggeprojekter

Undersøgelsen viser også, at brugerne er glade for at tage sagen i egen hånd. Sammen med ønsket om at spare penge er det tilfredsstillelsen og et ønske om at sætte et personligt præg på tingene, de fleste brugere giver som forklaring på deres gør-det-selv-iver.

Handy eller ej

Selvom vi er vilde med at kaste os ud i gør-det-selv projekter, er det ikke ens betydende med, at vi betragter os som handymen. Faktisk angiver 33 %, at de ikke opfatter sig selv som handy.

Alligevel fortæller 62 %, at de giver sig i kast med projekter, som de slet ikke har erfaring med.

”Der er stor signalværdi i at gøre tingene selv, og det er ofte en del af en livsstil. Derfor er det ikke altid vigtigt, at resultatet bliver fejlfrit, men det betyder mere, at man forsøger sig med at gøre arbejdet, og så skaber man jo noget unikt på den måde,” slutter Simon Karsø.

De fleste i undersøgelsen bruger mellem 1.100-5.000 kr. på at gøre det selv om året.